Verkkokauppa

Suurmestari

Todellisen elämän salaliitot eivät ole niin lennokkaita kuin usein kuvitellaan. Mutta niitä on olemassa, ja useimmat niistä saavat alkunsa yhdestä ja samasta syystä: ahneudesta. Oikeiden salaliittojen tarkoituksena on kerätä liittolaisille rahaa. Eikä rahaa koskaan ole tarpeeksi. Usein salaliittolaiset sijoittavat politiikkaan, jotta saisivat vaikutettua lainsäädäntöön tai julkisen sektorin toimintaan – haaliakseen itselleen vielä enemmän rahaa.

Oikeat salaliitot ovat hyvin yksinkertaisia. Pitää vain seurata rahan jälkiä.

Supolta keikkatöitä saanut Tiina Kivisaari päätyy agenttiharjoittelussaan tutkimaan Tangon kaupungin taloudellisia epäselvyyksiä. Rutiininomainen työharjoittelu muuttuu kuitenkin molemminpuoliseksi ajojahdiksi, kun Tiina rahan jälkiä seuratessaan yllättäen löytää jotain, minkä silmäätekevät toivoisivat pysyvän visusti piilossa. Ja mitä he ovat valmiit suojelemaan keinoja kaihtamatta.

Suurmestari on joensuulaisen taloustieteilijä Alia Dannenbergin yhteiskunnallisia ongelmia käsittelevän dekkarisarjan toinen osa. Romaanin keskiössä on ”maan tapa”, eli rakenteellinen korruptio, jota Suomessa, yhdessä maailman korruptoitumattomimmaksi todetussa maassa, ei tietenkään tunnusteta olevan. Kirjassa myös tarkastellaan suomalaisen tasa-arvon kummallisuuksia sukupuolivähemmistöihin kuuluvan ihmisen näkökulmasta, ja oman mustavalkoisen lisävärinsä tarinaan tuo shakki, jonka maailmaa kolminkertainen naisten SM-mitalisti kuvaa elävästi vuosikymmenten kokemuksella.

Alia Dannenberg on joensuulaistunut filosofian tohtori, joka on hiljattain vaihtanut akateemisen maailman silpputyöt talousalan yrittäjyyteen. Hän pelaa Joensuun Shakkikerhon edustusjoukkueessa ja on voittanut kolmesti shakin naisten SM-hopeaa. Hänellä on pakkomielle totuudesta, tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta.

Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Koko: 20 x 13 x 3,5 cm
Paino: 730 g
Sivuja: 473
Ekstrat: Kirjan mukana tulee kaksi Kuningatargambiitti-teeman kirjanmerkkiä sekä kirjaan on mahdollista pyytää omistuskirjoitus (kassalla tilauksen tekemisen yhteydessä).
Teos julkistetaan 23.3., eli ennen tätä ajankohtaa tehdyt tilaukset toimitetaan aikaisintaan julkistamispäivänä.
Tuotekohtaisten toimituskulujen lisäksi kiinteät toimituskulut 3 € / tilaus.

Määrä

Hinta: 32.00 €

Toimituskulut: 1.00 €

Loading Päivittää

Kuningatargambiitti

Tuntuuko sinusta koskaan, ettei kaikki ole sitä, miltä näyttää? Saati sitä, mitä muut väittävät sen olevan? Sisäinen pakko vaatii sinua puuttumaan asiaan, vaikka aavistatkin, ettei mikään enää ikinä sen jälkeen ole ennallaan…

Joensuulaisen taloustieteilijä Alia Dannenbergin esikoisteos Kuningatargambiitti aloittaa dekkarisarjan, joka tarkastelee yhteiskunnallisia ongelmia uudenlaisesta näkökulmasta. Romaanissa punoutuvat yhteen kansainvälisen talousrikollisuuden kiemurat ja sukupuolten tasa-arvon ongelmat, jotka ovat lukemattomille ihmisille arkipäivää vielä 2010-luvullakin. Oman mustavalkoisen lisävärinsä tarinaan tuo shakki, jonka maailmaa kaksinkertainen naisten SM-mitalisti kuvaa elävästi vuosikymmenten kokemuksella.

Alia Dannenberg on joensuulaistunut filosofian tohtori, joka on hiljattain vaihtanut akateemisen maailman silpputyöt talousalan yrittäjyyteen. Hän pelaa Joensuun Shakkikerhon edustusjoukkueessa ja on voittanut kahdesti shakin naisten SM-hopeaa. Hänellä on pakkomielle totuudesta, tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta.

Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Koko: 20 x 13 x 3,5 cm
Paino: 730 g
Sivuja: 473
Ekstrat: Kirjan mukana tulee kaksi Kuningatargambiitti-teeman kirjanmerkkiä sekä kirjaan on mahdollista pyytää omistuskirjoitus (kassalla tilauksen tekemisen yhteydessä).
Ei tuotekohtaisia toimituskuluja. Kiinteät toimituskulut 3 € / tilaus.
Useamman kirjan ostamisesta alennus.

Määrä

Hinta: 32.00 €

Toimituskulut: 0.00 €

Loading Päivittää

Koherenssiteorian perusteista / On the fundamentals of coherence theory

Alia Dannenbergin teoreettisen fysiikan väitöskirja, erikoisala kvanttifysiikan perusteet.

Kirjassa selitetään yksityiskohtaisesti, mutta kansantajuisesti ja selkeällä suomen kielellä (yleensä teoreettisen fysiikan väitöskirjat ovat vain englanniksi) kvanttifysiikan filosofian perusteet, mitä kvanttifysikaalisessa mittauksessa oikeasti tapahtuu sekä mitä maailmankaikkeuden ulkopuolella oleva Älykäs Chinchilla voi maailmankaikkeudesta tietää. Lisäksi väitöskirjasta selviää termodynamiikan toisen pääsäännön oikea asema tieteessä sekä millainen säilyvä suure koherenssi oikeasti on ja kuinka sen olemassaolo on pääteltävissä Noetherin teoreemaa käyttäen kvanttisysteemin tiheysmatriisin invarianssista kannanvaihtojen suhteen (suomeksi tämä tarkoittaa sitä, ettei kvanttifysiikassa ole väliä sillä, mistä näkökulmasta maailmankaikkeutta tarkastellaan). Toki sekaan mahtuu myös kaava-akrobatiaa, mutta se on pakollinen osa teoreettisen fyysikon koulutusta, vaikka jokainen kaava todennäköisesti vähentääkin lukijakuntaa puolella.

Väitöskirja on vapaasti ladattavissa myös netistä Ethesis-palvelusta, mutta paperiversioon saa halutessaan omistuskirjoituksen, minkä lisäksi se on helpompi paketoida anoppia varten kauniiseen lahjapaperiin. Paperiversio sisältää myös väitöskirjan perustan muodostavat tieteelliset artikkelit, jotka siis puuttuvat nettiversiosta.

Tuotteen lisätiedotLisätiedot

Kirja on samoissa kansissa niin suomeksi kuin englanniksi.
Sivuja yhteensä 316.
Ei tuotekohtaisia toimituskuluja. Kiinteät toimituskulut 3 € / tilaus.
Useamman kirjan ostamisesta alennus.

Määrä

Hinta: 17.00 €

Toimituskulut: 0.00 €

Loading Päivittää